Van 22 tem 30 juli zijn we telefonisch enkel bereikbaar van 9u tot 12u30. Contacteer ons gerust online.   
 

Home

22/07/2021

Focus op een coronaklacht : Reisrestricties verhinderen jong koppel om bij elkaar te zijn

Anne (18) en Sacha (17) hebben een lange-afstandsrelatie. Ze willen hun vakantie samen doorbrengen. Sacha woont echter buiten de Europese Unie en mag enkel naar België reizen als het gaat om een “essentiële” reis. Moet je 18 jaar zijn om een essentiële reis te mogen ondernemen?  Nee, want een leeftijdscriterium opleggen zou in strijd zijn met de mensenrechten.

lees meer
19/07/2021

Solidariteit met de slachtoffers van de watersnood

Ons land is zwaar getroffen door verschrikkelijke overstromingen.

Wij betuigen ons medeleven en onze solidariteit met de slachtoffers en hun naasten.

de federale Ombudsman

lees meer
13/07/2021

Congres over de toekomstige generaties

Op 12 en 13 juli nemen we deel aan een internationale conferentie van ombudsmannen in Monaco over de rechten van toekomstige generaties. We delen er onze vaststellingen en aanbevelingen om de fundamentele rechten van burgers in tijden van pandemie beter te beschermen. We leggen onder andere de nadruk op de toegankelijkheid van de openbare diensten en direct en menselijk contact.   

lees meer
08/07/2021

Aanbeveling om een recht op toegang tot het internet op te nemen in de Grondwet

Wij hebben een aanbeveling gedaan aan de Kamer van volksvertegenwoordigers om de toegang tot internet als grondrecht in de grondwet op te nemen, naast het recht op werk en op behoorlijke huisvesting. Alle burgers moeten gelijke toegang hebben tot openbare diensten.

lees meer
21/06/2021

Hoe zit het met de inschrijving van mijn voertuig?

U hebt een voertuig gekocht en u hebt een inschrijvingsbewijs of een nieuwe nummerplaat aangevraagd? De Dienst Inschrijving Voertuigen (DIV) behandelt uw dossier. U kunt de status van uw aanvraag op verschillende manieren achterhalen. Dit is wat u moet doen, zowel voor een nieuw als voor een tweedehands voertuig.

lees meer