Onze kantoren zijn gesloten op maandag 21 mei.      
 

Home

23/04/2018

De federale Ombudsman wijst op het verschil tussen recht hebben en recht krijgen

Burgers hebben het moeilijk om hun rechten uit te oefenen. Dat stelt de federale Ombudsman vast in zijn jaarverslag 2017, op basis van de dagelijkse realiteit die hij ziet in zijn klachten. De federale Ombudsman: “Burgers rechten geven is één ding, maar dan moet ook alles worden gedaan opdat ze ook echt van die rechten kunnen gebruikmaken.”

lees meer
11/04/2018

Cruciale informatie voor boekhouders wordt nu tijdig gecommuniceerd

Een referentievoet die boekhouders nodig hebben om de fiscale fiches van hun klanten correct in te vullen, werd nooit op tijd gepubliceerd. De boekhouders moesten dan tegen de klok werken om te deadline te respecteren en een boete te vermijden. De tussenkomst van de federale Ombudsman en de samenwerking met de FOD Financiën zorgden er voor dat deze referentievoet in januari 2018 voor het eerst goed op tijd gecommuniceerd werd.

lees meer
12/03/2018

Ombudsmannen bespreken grensoverschrijdende Europese problemen

Ombudsmannen uit de Europese Unie kwamen samen om twee dagen lang ervaringen uit te wisselen. De federale Ombudsman had het onder meer over de grensoverschrijdende problemen waarmee burgers te maken krijgen.

lees meer
28/02/2018

Vacatures: directeur en administrateur

De federale Ombudsman werft een directeur en een administrateur (HR/Finance) aan. Versterk mee ons team!

lees meer
26/02/2018

Personen met een handicap verliezen centen

De ernstige achterstand bij de overheidsdienst DGPH heeft financiële gevolgen voor personen met een handicap. Tijdens meerdere maanden lopen zij het sociaal energietarief mis of krijgen ze geen verhoging van hun tegemoetkoming. Volgens de federale Ombudsman mogen zo’n kwetsbare personen niet opdraaien voor de brokken die een administratie maakt.  

lees meer